jueves, 1 de marzo de 2012

Bakalaoa pil pil erara

Asteko osagaiak esango ditut:


(4 pertsonentsako)

-300 gramo lau xerra bakailao

-0,4 graduko garraztasunadun

-gradu bateko litro erdi oliba olio birjin 

-bi baratxuri ale.

-pipermin bat


Hauek izan dira ingredienteak, horain prestakuntza zelan egiten den esango dugu:


1-prestakuntzako pausorik saiena bakailaoa gazi egotea da. Horretarako 15 minutuz ur epelean garbitzen egon behar da bakailaoa. Ura gero eta hotsago egon orduan eta denbora gehiago behar du bakailaoak uretan blai garbitzen.

2- Kazuelatxo batean bi olio mota jarri behar dira, pipermina eta baratxuriarekin batera. ondorengo pausoa, baratxuria zutan jartzea da gorri kolorea artu arte.

3-olioa epeldu eta kazuela batean jarri behar da. Ordurak bakailao xerren azala gorantz izango dute, beraz, xerra horiek epeldutako olioarekin jarri behar dira.

4- azkenik laugarren eta azkenengo pausoa kasuela zutetik kentzea eta bakailaoa jalkitzen ustea da. Gero beste kazola hots bat atara eta bakailaoa prestaturik geratuko da.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
;